Foredragsholdere

Foredragsholdere

- Ada Sofie Austegard

Livet er et valg - ditt valg!

En reise sammen med Ada Sofie Austegard gjennom hennes vilje til å leve, og hvordan hun fant mening med livet etter at hennes datter ble voldtatt og drept i mai 2000. Vi får også følge Ada på hennes lange turer for å sette søkelyset på arbeidet for en barndom uten vold - på tross av hennes uvilje mot fysisk aktivitet - har hun krysset Grønlandsisen på ski, syklet Norge på langs m.m.

Det blir et følelsesladet foredrag - som gir mening, inspirasjon og energi, men som også byr på latter og glede. 

 

- Adrian Lund:

Adrian Lund, 26 år, Tourettes syndrom, inspirator, foredragsholder, motivator, og deltaker i 71 grader nord 2016. I 2012 syklet Adrian Norge på langs, og denne turen markerte starten på et helt nytt kapittel i livet hans. Et liv som tidligere har vært preget av mobbing og dårlig selvtillit, har nå blitt snudd til en enorm positivitet og tro på seg selv. 

Adrian jobber nå som foredragsholder og forfatter, og bruker mye tid på å motivere og inspirere folk til å nå sine drømmer og mål. Han lever og ånder for å få spredt sitt budskap om at alt er mulig, så lenge man våger og virkelig vil! Dette gjør han gjennom å fortelle om egne erfaringer. 

Adrian liker nemlig å utfordre seg selv og sørger for at livet ikke blir fattigere selv om han har en diagnose. Når han holder foredrag kan han stå på scenen i opp til 90 minutter, uten å ha et eneste tics.  

 

- Erna Duesund:

Erna Duesund, 71 år, er ikke som pensjonister flest. Etter å ha jobbet i flytårnet på Bodø Lufthavn i 34 år, bestemte hun seg for å bli gründer. Hun så mørkt på å skulle bli sittende, og føler at hun ennå har mye ugjort. «Livet er ikke ferdig ennå!»

Da hun ble pensjonist, startet hun historiekursene «Hos Erna», hvor hun kjører kurs, og arrangerer turer til  reisemål med historisk tilsnitt. I høst var de i Toscana. 

Erna er flink å fortelle, en engasjert og artig dame, som i følge riksantikvaren er «verneverdig», og vil fortelle om hvordan det var å bli «gründer» i godt voksen alder, samt dele sine opplevelser med oss!  

 

- Tommy Eide

Etter å ha drevet en blomsterbutikk i Oslo og jobbet som frlans blomsterdekoratør i inn- og utland, flyttet Tommy hjem til fødestedet sitt på Herøy. Tommy driver nå ETCETERA - botaniske utskeielser m.m. på Herøy. Han skal holde et innlegg om nettopp denne reisen "Historien om en tilfeldig reise fra Herøy - Oslo - Herøy", mens han setter sammen blomsterdekorasjoner - og oppsatser m.m.

 

Konferansier

- Christine Koht

I 2007, Sigridkongressens første år, var hun konferansier. Nå, på den 11. kongressen, er hun tilbake igjen! Christine er utdannet dramalærer, men er nok mest kjent for å være en av landets fremste kvinnelige programskapere og programledere. Hun har mange tv-serier bak seg, men var senest i 2016 aktuell med et tv-program kalt "Koht og kidsa". I TV-programmet skulle Koht finne ut hvordan dagens ungdom lever, tenker og oppfører seg, og hva som har endret siden hun selv var ung.

For å finne svar møtte hun tenåringer fra forskjellige miljøer landet over. Mens det på 80-tallet, da Christine var ung, var røyk og skulking som var viktig for å være kul. Er det i idag, i følge mediene, viktigere for dagens ungdom å være flinke, pliktoppfyllende og nesten for snille.  

Christine er et svært morsomt, tøysete og engasjerende menneske med stor inspirasjons-og
underholdningsevne.   


Musikkinnslag

- Marcus Leander Tro Åsvang

Marcus er 17 år, gikk ett år på musikklinja, går nå studieforberedende med realfag i Mosjøen. Han har sunget hele livet og variert stort i sjangre, men synger nå for det meste jazz og ballader.

Pianist blir Inger Heitmann, pianolærerinne ved musikklinja.