Foredragsholdere 2010

Harald Rønneberg
Harald Rønneberg er Sigridkongressens konferansier denne gang. Han har høstet mange suksesser siden gjennombruddet i 2003, da han ledet talentkonkurransen ”Idol” sammen med Thomas Numme.
Han ble kåret til årets mest populære TV-fjes i Gullruten, i 2004.

I 2006 ble han kåret til beste mannlige programleder, også i Gullruten. Og han har hatt stor suksess som medprogramleder i ”Senkveld med Thomas og Harald” på TV2. Mange har sikkert enda friskt i minnet ”Harald gjør ting han ikke kan”.

Senkveld-showet har gått i over 7 år nå og er fortsatt en av TV2 sine største underholdningssuksesser. Harald er fra Halden.

 

Bengt Eidem
Bengt Eidem var politisk rådgiver for forsvarsminister Kristin Krohn Devold, fikk plutselig akutt dødelig blodkreft, og satt deretter i gang en landsomfattende verveaksjon for nye benmargsdonorer og blodgivere? Senere har han vært aktuell som støttespiller for Kreftforeningens kampanje "Menn og kreft".

I foredragene fokuserer han på sin situasjon før og underveis i sykdommen. Han redegjør også for hva som betyr noe i hans liv, og hans oppfattelse av lykke. Foredraget får deg til å sette pris på det ordinære livet som "du" lever, og inspirerer deg til å gripe dagen. En tråd gjennom hele foredraget er bruk av humor. Å vekke folks lattermuskler er et sentralt element i en positiv foredragsopplevelse, etter Bengts mening. Foredraget er krydret med bilder fra både før, underveis og etter sykdommen.

.

Mikael Andersson
Da Mikael ble født sa legen: "Dette barnet kommer aldri til å kunne sitte oppreist ved egen hjelp." I dag er Mikael Andersson en av Skandinavias fremste foredragsholdere.

Foredraget "Tankens kraft" er den fantastiske historien om hvordan en gutt som i 1964 ble født uten armer og bein, mot alle odds har kjempet seg fram fra en tilværelse full av begrensninger, til et rikt og fullverdig liv. Med eksempler fra sitt eget liv, som blant annet inkluderer en karriere som idrettsutøver og selvstendig næringsdrivende, forteller Mikael hvordan han etter hvert innså at de fleste begrensninger kun finnes i ens eget hode.

I foredraget får du innblikk i en personlig filosofi og vinnerkultur som kan redde liv. En av Mikaels viktigste erfaringer er at vi alle kan oppnå langt mer enn hva vi selv og våre omgivelser tror er mulig.

.

Linda Eide
Linda Eide er Norges riksguide, kan man vel trygt si, etter å ha opplevd hennes turer gjennom landet i NRK-serien ”Norske attraksjonar”.

Hun har opplyst oss på en lun og humoristisk måte. Gjennom programserien har hun ved å benytte seg av litt andre innfallsvinkler valgt ut attraksjoner i landet vårt som kanskje ikke var fullt så kjente. Dette er en kvinne som har en god porsjon uhøytidelighet over seg, og som med glimt i øyet formidler både alvor og skjemt.
 

.

Eva Sternberg
Eva Sternberg sin foredragsform er både personlig og kunnskapsrik. Hun gir publikum nye tanker og idéer når det kommer til samhandling mellom mennesker så vel i arbeidslivet som i privatlivet.

Hun kan kunsten å fortelle historier, - historier vi kan kjenne oss igjen i. Det gjør at foredragene blir levende. I tillegg appelleres det til følelsene våre. Dette er en dame med høyt engasjement og entusiasme.

 

Aino Olaisen
Aino Olaisen er vår lokale foredragsholder under årets kongress. Hun er fra Lovund - er fiskeoppdretter og var daglig leder i Helgelandstorsk AS der.

Hun har flere styreverv, er samfunnsengasjert og opptatt av at politikerne setter handling bak sine ord. I dag er hun bosatt i Bodø.
Lovund er fiskeværet som alltid har vært utviklingsorientert og tidlig grepet nye muligheter. I dette miljøet vokste Aino opp.