Goldrush skal lede kongressdagen

Sigridkongressen arrangeres i Kulturbadet i Sandnessjøen fredag 7. februar 2025. Årets tema er "Sjå og bli sett - å høre til rett og slett." Kongressen har allerede solgt over halvparten av billettene før et eneste navn er sluppet. Komiteen arbeider nå intenst med programmet, og lover en kavalkade av engasjerende og sterke fortellinger fra scenen. Komiteen er glade for å slippe de første aktørene.

Trioen Goldrush fra Hemnesberget skal være musikalske konferansierer ved Sigridkongressen 2025. Goldrush gleder til å være en del av konferansen som retter søkelys på tilhørighet og det å være til stede – i lag. Goldrush består av Oddmar Nogi Sjåvik på vokal og gitar, Holger Christian Sjåvik på vokal og bass, samt Nadia Bjørkheim på vokal og perkusjon. Samtlige kjent fra andre bandkonstellasjoner i regionen.

Trioen Goldrush fra Hemnesberget har i en årrekke frekventert små og store scener rundt om på Helgeland, og spredd gode musikalske vibber ved hjelp av kontrabass, akustisk gitar, perkusjon og sang. I Goldrush sendes leadvokalen på rundgang og velklingende trestemte harmonier kan vel sies å være trioens varemerke. Sammen presenterer de favorittlåter fra 60- og 70-tallets mangfoldige singer-songwriter-æra, med innslag av et og annet musikalsk gull av nyere dato. Neil Young, Joni Mitchell, The Beatles og Leonard Cohen, kan tjene som eksempel på det musikalske landskapet Goldrush koser seg i. Det hele blir bundet sammen med lett humoristisk småprat med publikum og med ordspill-radaren på.

Ankomst Sandnessjøen

Wid Al-Shamkawy og Ines Vujicic kom begge som flyktninger til Norge og Sandnessjøen, henholdsvis i 2001 og 1993. De kjente ikke hverandre da, men tilfeldighetene førte dem mange år senere til samme arbeidsplass i en helt annen by. I dag jobber de som regionrådgivere i Redd Barna i Trondheim, hvor de blant annet arbeider med integrering og med å skape sosiale møteplasser for barnefamilier i sårbare livssituasjoner. Begge er utdannet barnehagelærere, og de brenner for inkludering og hvordan små handlinger kan skape store, positive ringvirkninger for andre.

Når de ser tilbake på de første årene i Sandnessjøen, er det menneskemøtene som står sterkest. Uteseksjonen som tok dem med på utflukter, kommuneansatte som ga dem deres første sykkel eller som kom med leker på asylmottaket. Læreren som inviterte med på turer etter skoletid. Naboer som så dem.

På Sigridkongressen vil Wid og Ines dele sin reise fra å være nyankomne og uten tilhørighet til å bli sett og inkludert av menneskene i Sandnessjøen.

margit.langseth@gmail.com
(+47) 90 11 72 15