Tone Kristin Reiertsen

Tone Kristin Reiertsen, fra Myken og Sandnessjøen, er økolog og jobber til daglig med problemstillinger rundt hvordan klima og menneskelig aktivitet påvirker sjøfuglene våre.

Formidlingsarbeid om hva «fuglan veit» og hvordan vi kan få til en bedre balanse mellom oss selv og naturen er sentralt.

I prosjektene ‘Fuglan Veit’ og MARCIS jobber hun med en nesten umulig balansegang – å finne ut hvordan vi kan sameksistere med fugler når naturen endres og vi mennesker trenger mer plass, mat og energi, uten at det går på bekostning av hverken folk eller fugl.

Sjøfugl er sårbar for menneskelig aktivitet og er gode helseindikatorer på havets tilstand. Ved å forstå fuglers behov og tålegrenser kan vi finne en bedre balanse som sikrer gode liv for både mennesker og naturen.

På Sigridkongressen vil Tone Kristin Reiertsen gi et personlig innblikk i hva fugler betyr for henne når det gjelder å finne livets balanse, hvordan natur- og fugleopplevelser i oppveksten på Myken og i Sandnessjøen har formet både yrkes- og privatliv.

Og hvordan «Fuglan Veit» prosjektet har økt forståelsen og respekten for de «gamle kunnskaps-praksisene» som kystfolket hadde for havet og fuglene..

margit.langseth@gmail.com
(+47) 90 11 72 15